0299 - 772 907info@purmerendserijschool.nl|    Blinker heeft weer een uitstekend slagingspercentage. 71 tot 75% slaagt in één keer!!! (96 tot 100% slaagt in twee keer!!!)

Kwaliteit

Home / Kwaliteit

Kwaliteit

Op http://www.rijschoolgegevens.nl worden de slagingspercentages van alle rijscholen in Nederland bijgehouden. Het CBR past deze elk kwartaal weer opnieuw aan. Een rijschool heeft geen invloed op deze cijfers. Blinker heeft vanaf de start in 2005 steeds weer zeer hoge slagingspercentages. Er zijn heel veel rijscholen en ze claimen allemaal de beste te zijn. Slagingspercentages geven natuurlijk een objectief beeld, ook al suggereren de mindere rijscholen dat er meer factoren een rol spelen. Blinker verschuilt zich niet achter smoesjes en gaat voor de feiten!

Grote rijschool, slechte kwaliteit?

Blinker begrijpt dat slagingspercentages niet alleen bepalend zijn om tot een keuze voor een rijschool te komen. Sfeer is ook belangrijk, maar met een goed resultaat komt de sfeer vanzelf. Als je drie keer zakt ben je de sfeer immers snel vergeten. Het is moeilijk om tot hoge slagingspercentages te komen. Om ze jaren te houden nog veel moeilijker! En ze geven wel degelijk een indicatie van het kunnen van een instructeur. Bij een grote rijschool is het nog maar de vraag of jij die topinstructeur krijgt toegewezen. Je moet maar net mazzel hebben!

De opleiding moet aan twee belangrijke voorwaarden voldoen:

1: Rijprocedure B

Sinds 2005 is het examen behoorlijk verzwaard. Examinatoren beoordelen kandidaten vanaf 2005 volgens protocollen die beschreven staan in “Rijprocedure B”. In deze rijprocedure wordt het meest wenselijke gedrag van een automobilist beschreven. Om druk en onzekerheden bij de cursist weg te nemen wordt er strikt uit deze Procedure B gewerkt. Jouw vorderingen worden duidelijk geregistreerd zodat je altijd weet hoe je ervoor staat. Als een kandidaat precies weet hoe er naar hem of haar gekeken wordt op het examen, dan geeft dat rust.

2: Mentale begeleiding

Ook Blinker krijgt faalangstige leerlingen in de auto. Genoeg zelfs. De instructeur kan het op zo een moment niet alleen meer af met het aanleren van puur alleen de motorische vaardigheden. De instructeur moet nu plots meer begrijpen van hoe mensen onder druk functioneren. Het verkeer is tegenwoordig veel intensiever vergeleken met vroeger. Natuurlijk heeft het CBR daarop gereageerd en zijn de exameneisen behoorlijk opgeschroefd. Dat zorgt tegenwoordig voor veel druk. De instructeur wordt nu plots een mentale coach. Dat beheerst lang niet iedere instructeur. Op het CIOS wordt veel aandacht besteed aan het les geven aan verschillende doelgroepen. Op een opleiding tot rij-instructeur gebeurt dat niet. Logisch, want die opleiding kan in drie maanden afgerond worden! Het CIOS duurt drie jaar! Ruud heeft het CIOS afgerond en viel tijdens de opleiding op als een flexibel persoon die met verschillende karakters tot prima prestaties kon komen. Dat is nooit veranderd.

Uiteraard brengt dit wel lestijd met zich mee. Natuurlijk heeft de één meer lessen nodig dan een ander, afhankelijk van aanleg, motivatie en/of inzicht. Blinker probeert altijd in een zo klein mogelijk tijdsbestek een cursist op het gewenste examenniveau te krijgen! Leren auto rijden is tegenwoordig behoorlijk pittig! Mocht het bij jou wat langer duren dan gehoopt, dan mag je altijd een ouder meenemen om eens een kijkje te nemen hoe jouw opleiding verloopt. Blinker heeft geen geheimen! Er is altijd een prima werksfeer! Lessen bij Blinker is kiezen voor een opleiding op maat, GOED GEREGELD!

Contact opnemen

Heb je een vraag voor ons? Laat dan hier een bericht achter en we nemen z.s.m. contact met je op.